گشتاور گیربکس های صنعتی چگونه محاسبه میشود

گیربکس ها امروزه یکی از مهمترین ابزارهای صنعتی میباشد، که از آنها برای افزایش و کاهش گشتاورهای تولیدی توسط موتور الکتریکی استفاده میشود. از طرفی به دلیل تاثیر پر رنگ گشتاور بر روی ورودی و خروجی یک سیستم، محاسبه ی مقدار گشتاور نیز اهمیت زیادی دارد و بیشتر صنعتکاران از این فرمول بسیار استفاده میکنند.

محاسبه ی گشتاور گیربکس سیاره ای، یکی از مهمترین مراحل استفاده از گیربکس های سیاره ای می باشد، ولی در صورتی میتوانید به درستی آن را درک کرده و به درستی از این مقدار گشتاور در فعالیت خود استفاده نمایید که با خود نیروی گشتاور و انواع آن نیز آشنا باشید؛ در نتیجه با محاسبه ی گشتاور به راحتی از آن در کار خود استفاده کرده و بهترین خروجی متناسب با فعالیتتان را تنظیم خواهید کرد.

محاسبه ی گشتاور تولیدی در گیربکس خورشیدی یکی از فاکتورهای مورد نیاز در تمام مراحل خرید تا استفاده میباشد که تمام افرادی که با این وسیله سروکار دارند باید حداقل آگاهی از نحوه انجام داشته باشند .

یکی از نیروهای گردشی که در وسایلی مانند گیربکس ها ایجاد و مورد استفاده قرار میگیرد، نیروی گشتاور است، که واحد اندازه گیری آن نیوتن بر متر مربع یا پوند بر فوت میباشد.

درک گشتاور و چگونگی تاثیر آن بر روی خروجی سیستم، برای افرادی که زیاد این اینگونه اصطلاحات و زمینه های صنعتی سروکار نداشته اند، مقدار سخت بوده و ممکن است با درک اشتباه از آن موضوع حتی در فعالیت خود به مشکل بربخورند.

برای درک بهتر چگونگی عملکرد و تاثیر نقش گشتاور میتوان لولاهای در و باز شدن در را مثال زد. برای باز شدن در دو کار میتوان انجام داد ، یکی اینکه در را بدون هیچ اهرمی با استفاده از انرژی زیادی باز کرد که در این صورت انسان باید نیروی زیادی ( با نسبت به سفتی لولای در ، جنس و وزن در و … ) را به در وارد کند ؛ در حالت دیگر میتواند با استفاده از دستگیره ی در به راحتی و بدون نیاز به نیروی زیادی آن را باز کند.

همانطور که گفته شد گشتاور یکی از حالت های نیرو میباشد، که در حالتی به جسم وارد میشود که جسمم از محل نیرو دور بوده (فاصله ی بین محل نیرو و جسم ممکن حتی میلی متری باشد ) و در نتیجه حرکت در آن ایجاد میشود.

برای هر فعالیت و کاری ، فارغ از بزرگی و کوچکی کار یا اهمیت آن ، مهمترین عامل برتریت آن ، استفاده ی هر چه کمتر از نیروی میباشد.

برای توضیح انواع گشتاور میتوان از همان مثال درب استفاده کرد، در صورتی که به در نیرویی وارد شود ولی در هیچ حرکتی نکند در این صورت گشتاور استاتیک تولید شده است اما در صورتی که در ، در اثر نیرو باز شده و حرکت کند گشتاور پویا تولید شده است.

محاسبه ی گشتاور تولیدی و خروجی دستگاه یکی از مهمترین مسائل صنایع میباشد، چرا که بر اساس آن باید میزان خروجی و ورودی روزانه ی فعالیت را محاسبه کنند پس به همین دلیل یادگیری فرمول محاسبه گشتاور گیربکس صنعتی بسیار مهم است:

  • عوامل درون فرمول :
  1. مقدار گشتاور : T
  2. نیرو : F
  3. طول بازو :  D

مقدار گشتاور مساوی است با حاصل ضرب نیرو در طول بازو که همان مقدار فاصله ی جسم تا محل اعمال نیرو میباشد.

قابل ذکر است که ، بیشترین مقدار و کمترین مقدار گشتاور درون الکترو موتورها و موتورهای احتراقی در پایین نسبت دور ایجاد میشود، دلیل این امر این است در کمترین نسبت دور ، اصطکاک دستگاه نیز کاهش پیدا میکند.

  • گشتاور تولیدی توسط الکتروموتورها برابر است با Kw × 9550 ÷ rpm = n.m

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *